水库小混混 发表于 2009-9-24 21:36

绝 代 商 骄 搞 笑 对 话 录 [ 更 新 完 毕 ]

最近在追绝对商骄,觉得挺搞的,所以把个人认为好笑的对话给写下来让大家看看。。。{:5_319:}

注: 未经本人同意请勿转载!

黄子华:一边扮咳嗽,一边问有唔吐袋

空姐: 先生,你无野啊嘛?

乘客: 距咳得好犀利啊,会唔会有传染病噶?

黄子华: 医生话我唔可以去D人多既地方,我会传染俾人噶。可唔可以停一停机,俾我落去啊,我唔想传染俾人啊,或者开开窗俾我透透气,好辛苦啊。医生话我摊平就会无事,但我E家无得摊平,我坐住好辛苦。。。

空姐: 麦生,搬左来头等舱哩度有无觉得好D啊?

黄子华: 好似真系咳少左,Angel,你们呢度会唔会有98嘅Chateau Saint Pierre?

空姐: 麦生,你唔舒服仲饮酒?

黄子华;我都系咁同我医生讲, 医生话,你饮得就饮,食得就食,至紧要开心喔。

酒店经理: 先生,你已经睇过好多间房拉,唔知你会捡边间甘咧?

黄子华:你间个view好啊,即系正所谓东邪西毒得混合体,你知系咩嘛?西斜?我中意哩间,但我钟意731果个枕头,因为佢软得离够硬,371果间,我又钟意个床褥,因为佢硬得黎又够软,最紧要2047房果个坐厕板,我头先坐落去,佢个震荡力令到你明明想小便都想小事化大噶,我十分喜欢。

酒店经理: 先生,甘你会捡边间咧?

黄子华: 你系唔明?我想你将所有既野搬黎哩间房,如果你可以甘做咧,我念我可以住两至3年。

http://www.dolc.de/forum/attachments/0909242118a83bb51eaa096d6c.jpg

警察: 先生,麻烦你过一过黎

黄子华:乜野事阿sir?

警察: 唔该身份证

。。。

警察: 先生,你头先对住个树窿做乜野阿?

黄子华:倾心事阿

警察: 你同个树窿倾心事?

黄子华: 我有D野顶系个心里面好耐,甘我觉得棵树可以守得到秘密我米同距倾下咯,香港系米有法律规定唔比同棵树倾计噶?

警察: 先生,你无劳气住,香港就无法律规定唔比你同棵树倾计,但你倾还倾,你就唔破坏棵树窝。

黄子华:除非距听左秘密会枯萎拉,唔系我念应该无事噶

警察: 甘你慢慢倾拉。。。

。。。

水库小混混 发表于 2009-9-24 21:36

女工作人员:大家稍安毋躁,我地已经为你地作出最妥善既安排

黄子华: 我地已经为你地作出最妥善既安排,各位,我咧,最中意听到人地讲“我地”哩2个字,因为“我地”唔系“我”,“我”系唔使负责噶嘛。

女工作人员: 甘你地想掂?

黄子华: 我地有乜问题啊?我地训街都无问题,你地东方之珠变成东方臭丸,你地都无问题噶?问题系我啊,小姐。如果我今晚12点之前唔可以入住一间5星级酒店既话,我就会去D报馆投诉你,投诉你。。。系你。。。系你令到我地训街噶,系你。。。东方之珠变成东方臭丸,系你啊。。。小姐,系你啊。。。

女工作人员: 我都唔想噶

黄子华: 你唔想系嘛?

女工作人员: 系啊

黄子华: 甘你早D出声,我米帮下你咯。

吉少: 阿爽阿,我稳你咧系想你帮我2件事,第一,你同我捡下送边件衫比我女朋友好。

麦提爽: 对你黎讲,边件衫少布米边件好咯

吉少说: 同我包少布果件, 第二,我老豆咧,要我交格拉斯高条数俾距睇,你系商业奇才黎噶嘛,你实有办法帮我拆得掂噶,系米?

三水: 先生阿,唔该可唔可以用你果张黑卡帮我lo住个袋阿,你张黑卡有9折,抵好多,我转头俾翻cash你阿

吉少: 好阿,唔所谓阿

黄子华: 乜唔所谓阿?第一,你即系无端端俾左10% discount俾距, 第2,你张black card既信用额无端端少左两万四,双重损失阿无端端

吉少: 无相干阿,我既信用额大把credit,方便下人拉

黄子华:阿吉少你有无听过等价交换阿?即系咧,人地系你身上摞左乜着数咧,你都要系人地身上摞翻同样既好处,甘但系你睇下哩一位香港制造,全身都系名牌,但系无一张卡系用得既,又唔记得带cash既,甘你觉得你系距身上摞到乜着数?

吉少: 同我试衫阿。。。

三水:无食住,俾钱先

黄子华:斋叔阿,我岩系美国翻,落机无几耐,无港纸,你收唔收卡?

斋叔: 由得距拉,当我请你

三水:老豆,唔得阿。。。

斋叔: 无所谓拉,我岩有个伙计走左,我出去街请伙计,你慢慢食阿

三水: 你有无搞错阿,连我老豆都扼?你信唔信我加落你条数果度啊啦?

黄子华: 三水妹,你买个袋啊,我食几年噶啦,你使唔使甘斤斤计较啊?

三水: 我真系未见过有人似你甘懒噶窝,你唔稳野做边有钱还俾我啊?

黄子华:好地地点解要做野咧?

三水: 稳钱咯,有人工噶嘛

黄子华: 好地地做乜要稳钱咧?

三水: 买野咯,买衫,买鞋,买袋

黄子华: 讲真,过去既1年,我全身得哩套衫,无变过,好舒服。

三水: 甘你都要食野噶?

黄子华: 食紧啦,唔使钱,我今日一个仙都未用过

三水: 你唔稳钱,月底边有钱还俾我啊?

黄子华: 有无食过大闸蟹啊?即系你一日唔开个蟹盖,你都唔知里面有无膏,一日唔到我还钱果日,你都唔知我有无钱噶嘛。

黄子华: 喂,哩度甘臭,你系度埋尸咩甘臭

一本: 你觉得好臭咩?我唔觉窝,你走拉,唔阻住我

黄子华: 喂,喂,臭成甘,死尸都弹翻醒拉。你跟我翻去罢拉

一本: 我唔走阿,我E家研究紧垃圾发电阿

黄子华: 你发过誓搞废纸噶窝,E家废纸搞唔掂又搞咩废电阿?

一本: 唔系废电阿,系垃圾发电。 我念过噶拉,废纸回收呢行竞争太大,无得做。垃圾发电就唔同,我呢个idea系米好好咧?

黄子华: 你废纸又搞唔掂又搞咩废电,废电你自己搞唔掂又唔知废咩,我话俾你听,你唯一搞到既就系自己做左一lo废柴。。。

水库小混混 发表于 2009-9-24 21:37

看他泡妞还真有一手。。。{:5_319:}

黄子华:不如你讲低你既电话号码俾我听,我地家长得闲就反映下我地既意见阿嘛,系米?

美女校长:何生。。。

黄子华: 我唔系姓何既,我系姓麦既,叫麦提爽,一般人都叫我阿爽

美女校长: 甘你唔系何刚杰既哥哥

黄子华: 我地系异父异母,唉,上一代真系。。。好复杂。 你家庭复不复杂噶?比如你有无男朋友阿甘样呢?

美女校长:我唔肯定你同何刚杰乜野关系,但我好肯定地同你讲我有男朋友,同埋我男朋友好锡我,好专一好有理想

。。。

院长: 乜话?你地念住2个一齐入住我地老人院?

黄子华: 院长,你可能唔系几明,我再讲一次, 就系,我用左好多方法去劝阿Betty黎,距唯一肯黎的条件就系我同距一齐黎,因为距惊距唔惯

院长:麦生,老人院顾名思义就系俾老人家住,你唔符合我地既入住资格窝

黄子华: 你睇下我个样,好似得25岁甘阿?但其实我既心境系非常苍老,我经历过好多野,院长你睇真D,人生既酸甜苦辣我真系食到济晒,我试过用个老人探测器探过咧,其实我个心境,我系个人瑞

院长: 点讲都好拉,你距离我地既入住年龄65以上仲有一大段距离

黄子华:啦,院长,老人院咧我就一定要入黎,系迟或早噶皆,你米当俾试我食咯,系米先。最紧要系,你无睇Betty,马骝甘噶,周围跳噶,唔系我睇住距咧,你地好容易搞出人命。。。

最近流行3人行咩?{:5_319:} {:5_319:} {:5_319:}

黄子华:功成就身退,不过哩度好食好住,真系有D唔舍得

老人院院长:如果唔舍得米无走咯,留翻系度住

黄子华: 一齐来同我践行甘好阿?多谢晒窝

幼儿园院长: 我地约左你今晚食饭睇星噶嘛,你唔记得左拉?我地仲整左爱心羊排俾你

黄子华: 做乜阿?阿吉少又唔系度唔使激距窝,呢场戏再做落去我收你地钱拉窝

老人院院长: 我地唔系为左激距噶,系医院度我地讲既野系认真噶

幼儿园院长: 其实我地唔介意俩女共侍一夫,一齐做你女朋友

黄子华:唔笑噶你地,好野

幼儿园院长: 其实俩个女人share一个男人,好正常噶咋,系大自然既定律,譬如滴狮子,猩猩,都系
一只公配很多只na,阿爽你甘优秀既人才,有两,三个女仔中意你好正常

老人院院长:就好似有D人食一碗饭就饱,有D人要食2碗,好似你甘既绝世好男人,我地都准备左双份羊排俾你噶拉

黄子华: 你两位讲噶野,系同阿吉少一摸一样,你地咧,真系可以三人行

老人院院长:我地真系念住同你三人行噶

。。。

黄子华:你知唔知十个第一次做生意既人,十个里面有9个会失败,但十个第一次谈情说爱既人,十个都失败,成功率系0,爱情呢条数系难过做生意好多

慕莲: 爱情唔得计算噶咩

黄子华: 就系无得计阿,甘即系你无得控制,你话几危险阿,譬如E家系甘,好多人就系甘,大家望下望下,甘就黎左噶拉,你feel 唔feel到?黎左噶拉,就系你后面2点钟既位置,行紧埋黎,唔望过去,当无野甘样。。。

。。。

黄子华: 系阿,距叫阿莲阿,我女朋友,我同距呢,青梅竹马,后来又游轮相遇,真系荡气回肠到必得了。阿莲最中意同人讲噶拉,你再讲多次俾距地听拉

慕莲: 我。。。我地自细青梅竹马

老人院院长: 等阵。。。3个就3个拉

慕莲: 乜野3个阿?

幼儿园: 你,我距加埋3个。 如果你真系离唔开阿慕莲,甘我地俾距加入,3人行变4人行

黄子华: 真系唔使call 脚就够人打麻雀。。。

老板: 不如我地炒翻上次果班,距地俾炒过一次,应该有晒心理准备,应该够硬净顶得住既

黄子华: 你唔系呱?一个人系甘短既时间内连续俾人抄2次,系同俾个雷连劈2野系无分别,你念下,念起都痛

老板: 不如甘样咯,炒50岁以上果D,横掂距地就黎退休咯

黄子华: 第一,50岁系未有耐退休,第二,50岁既人俾人炒左包补稳唔到第份工,你炒一班包稳唔到工既人同系窗口推距落街无咩分别

老板: 一下炒25岁以下果D拉

黄子华: 问题系E家25岁以下既人嘅EQ同5岁到15岁无咩分别嘅,佢哋嘅自尊系好大,但系自卫能力好细,你一话炒佢,佢可能就揸住旧炭插住个鼻嚟烧。

水库小混混 发表于 2009-9-24 21:38

黄子华: 乜野黎噶?

三水: 米应承陪你三日既协议书咯,条件黎噶,我念过噶拉,帮你唔系话唔得,不过要约法三章:
         第一,唔可以做出过份既野
         第二,唔可以做我唔同意既野
         第三,唔可以做出男女之间既野

黄子华: 唔可以做过分既野,甘你认为我去厕所系好过分,我米局死。唔可以做你唔同意既野,甘你唔同意我食饭我未饿死?唔可以做那女朋友之间既野,甘请问你,男女之间既野系乜野咧?讲下野都得呱?唔俾我讲野我未闷死?

三水: 甘我系唔系唔应该保障下我自己阿?我怕。。。

黄子华:我明我明,你系想讲我唔可以搞你阿嘛,你未直接讲咯,你放心窝,你放心窝,你系我心目中既地位系好神圣既,你系已经去左灭绝师太既level,你系唔会引起我任何杂念。

搞印尼米report。。。

森哥:搞掂。。。

黄子华:甘快?你头先食饭先讲,E家。。。 系米头七尾七阿森哥?

三水: 你讲乜阿?

老板: 乜野头七尾七阿?

黄子华: 即系头果七页同尾果七页系坚既,report中间果D就系乱甘塞D嘢入去,碎料黎既。

。。。

老板:he做,假duo,虚应,陪笑 系乜招数来既?

三水:呢四招就系办公司生存之道既四大法宝,系用黎保命既

黄子华: 但你要搞清楚窝,距所讲既办公室唔系真系“办公”个“办”,系“扮嘢”果个“扮”,咁你扮嘢兜份人工,咁样就系“扮公室”啦。

黄子华:我应该系有4个助理噶嘛系米?E家我甘多野做,我得2个系唔够噶窝

三水:公司E家发生甘大件事咧,距地未必会翻来住

森哥: 系咯系咯

黄子华: 甘即系旷工啦,甘E家距地仲有合约系身,甘即系话公司有乜损失错漏因距地而起噶咧,你就要帮我负责去追讨距地赔偿

森哥: 麦生,甘你放心得啦,我好做得野噶,我一个人可以做好多野既,而且淼淼帮我手,唔使稳距地俩哥翻黎噶啦

黄子华:我系咪D中文咁退步嘞,即我讲野讲得唔清楚,我话我要4个,I want four!就算系冲一杯咖啡,I want four!

森哥: 冲杯咖啡都唔使甘多哥既,加咖啡粉一个,加奶一个,加糖一个,都系3个皆。

黄子华:甘边个帮我搅啊?!

三水:系。。。系木口木面,把口衰D,但心地都几好啊。 系啦!无你咁高吖嘛,不过拍埋黎我度岩岩好啊。树啊树,我呢次真系中招啊,距梗系唔知啦,要我讲俾距知,梗系唔得啦,人地女仔黎噶嘛,点都有D矜持既,点算好啊?

。。。

黄子华: 你无事啊嘛?

三水: 有乜啊?

黄子华: 仲扮晒野甘,你以前都唔系甘噶,你周必无时来霸住个树窿唧唧碊碊,你有心事未同我倾咯,你知道我哩个树窿唔俾果个树窿差。

黄子华:我同啊淼淼,我地既经历可以讲系可歌可泣,我同啊淼淼由最初,由距追数到家阵我成日同距赊数,我们由成日打交到E家少少闹下交,我又由一个人成日日日落单变成E家晚晚茨餐,总之我地既感情一日好过一日,所以我好希望利用哩个机会同大家宣布一件事。。。淼淼,我想同你从今日起亲上加亲你愿唔愿意?

三水点头

黄子华: 斋叔,从今日开始,我成为你家庭一份子,你唔反对啊嘛?

-唔反对。

黄子华: 各位,我E家正式向大家宣布,我系今日同啊淼淼结成兄妹。。。

黄子华: 我念我系中意左你,哎呀,死啦死啦死啦。。。

三水: 死乜皆,做乜中意我就死阿?你惊我累死你,整死你阿

黄子华: 唔关你事,系我自己皆

三水: 中意一个人应该系开心噶,点解你好似要去死甘噶?你有乜问题阿究竟?你无拍过拖噶?初恋阿?

黄子华: 我念我识过几多女人你唔会想知,D女人里面有D系为左我个人,有D为左我D钱,有D为左我朋友D钱啦,乜都有,但系。。。我都OK噶,因为感情呢家野咧,预左唔会OK距就OK,但系我同你系唔可以预左唔OK噶嘛,我又唔能够保证将来会OK。 你明唔明阿?

三水: 甘唔试下又点知唔OK咧?

黄子华: 试哩家野系OK噶窝

三水: 系咯。。。

黄子华: 我一于, 我地试拍拖。如果系真拍拖咧,唔OK就唔OK噶嘛,但系试拍拖就唔同啦,试拍拖OK就OK,若然系唔OK都OK噶窝,因为系试下之嘛,系米先?

三水: 乜野试拍拖阿? 即系假拍拖阿?定扮拍拖阿?

黄子华: 唔系扮,系试。你就当系买股票一样。你买股票系真买噶嘛,系米先?甘若然只股票系好,你米长揸咯,若然唔好你米止蚀收场,唔伤感情

三水: 甘我点知你要试几耐?试成世我米好蚀?

黄子华: 甘又唔会蚀成世,十年八载。。。

三水: 十年八载?

黄子华: 。。。都太长,一年半载应该乜都试清楚

三水: 甘几时开始阿

黄子华: 甘又唔使太急

三水: 听日,听日睡醒就开始

黄子华:林淼淼,我麦提爽对住灯火发誓,若然你肯收下呢只戒指,我哋有福同享有难同当,如有异心,天诛地灭。

三水: 米住先,你点可以讲到好似反清复明果D革命党甘噶吓?皆可唔可以lam D阿?

黄子华:OK,喵喵,就算我俾人打陂只脚,我用轮椅都跟足你一世。就算香港海啸,水浸18层楼咁高,我潜水都黎同你食早餐。

三水: 我地E家系求婚啊,你可唔可以讲D吉利D既说话啊? 唔使拉,直接D。。。直接D

黄子华:喵喵,我好中意你,你可唔可以嫁比我?

三水: 再深层次D

黄子华: 喵喵,我爱你,你可唔可以嫁比我?

三水: 可以可以可以
页: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 绝 代 商 骄 搞 笑 对 话 录 [ 更 新 完 毕 ]