水库小混混 发表于 2009-9-25 11:11

黄子华 爆笑经典语录!!!

目录:

- 奸人坚
- 棟篤神探
- 绝代商骄

奸人坚

1.有恩不报未算差,有仇不报正人渣, 以和为贵,迟早乞米,三十六著,恃强凌弱。

2.损人必利己,打赢靠暗器

3.你识做,我识做

4.甘大条链,甘细只手指公,你有咩做得成功咖,唉,你个人真系

5.一件污,两件秽,3件无所谓

6.人财两得,吾使"咸湿"

7.我系个奸人,可以被毁灭,但系吾可以比你地打败

8.损人不利己,不如跳井死

9.係,我係奸人堅,但我奸得堂堂正正,光明磊落,我行得奸,企得奸, 怕咩~~。

10.得闲奸一奸,大病都好翻

11.人间有情,你未死就送你一程

12.女人过左60斤,男女就授受不亲

13.真牙人妒忌假牙人,闻所未闻

14.身体发肤受之父母,无论几多岁,父母都系最重要

15.我祝你早死早着,吾死晚晚训吾着

16.古语有云:野可以乱食,礼物吾可以吾收

17.宁可信其有,信左吾使忧

18.有人看到就黄飞鸿,无人看到就一条虫

19.你阿妈嫌仔多啊?

20.真係有型,天生硬朗無情,幾多好漢為美人,無財又無丁

21.一二三四五六七八,我的姑娘在那裡?一二三四五六七八,我的姑娘在那裡?

22.猫捉老鼠,只老鼠死左,咁只猫玩乜?我要慢慢玩残你。

23.我预左俾雷劈,但係向我俾雷劈之前,边个睇我唔顺眼,我就要佢陪葬。

24.吾好爱上一个做大事既男人

25.训着仲靓过未训着,呢滴就系广东菜既特色

26.做大佬3大忌

第一.吾好系滴细既面前失威

第二.要有防范意思

第三.吾好多谢滴细既,滴细算乜接

27.你甘憨居嘅,好学唔学~,做咩要死啊?你死嘅时候死会黎稳你咖,你去稳距!

28.如今做黄飞鸿徒弟,真系甘多着数,系人都知啦下~,正所谓人间友情,你未死就送你一程!

29.我地哩D奸人啊,D聪明人就怕我,系D笨人蠢人先会信我嘅啫.

30.师父,我唸我明喇,总之呢,打不还口,骂不还手!买餸就唔打斧头!

31.做啊妈已经难,做老鸨啊妈更加难,我觉得你应该好好孝顺你啊妈.

32.你够胆黎我铺头点灯,我就系你门口放火!

33.我甘辛苦捉你地翻黎放咗你地,我不如食饱饭去抠喉吖~

34.我拆你个祖坟,捏你个肾!

35.一代宗师,一个哈嚏

36.你有得食好食,有得玩好玩啦你,你已经死左的啦,重要比人生葬过只啊!

37.你有你地噶计划,我有我的方法,我唔阻你地,你地都唔好阻我

棟篤神探

1. 唔好叫我阿SIR,叫我莫探員!

2. 世事無絕對,只有無頭緒!

3. 奧~賣~割

4. 若要人不知,唔好太低B!

5. 唔使騰,No problem!

6. 越大隻,越抵錫!

7. 四個字:關你渴?

8. 哩 D and gen塗文!

9. 呢D & jer騰文!

10.凶險界女長人!

11.我set左個局,I set you up!

12.劈、偶、插、打、搣 !

13.隨口up,当秘笈 !

14. 人生啞鈴你生啞鈴!

15.咩啊(Mia)!

16.一個完美既淫婦必需要唔似一個淫婦!

17.名劍風流,大劍下流!

18.酥皮vs 冰皮 絲絨奶茶!

19.我唔信詛咒可以殺人,除非你近距離三日三夜係咁同個個人講:咁多人死吾见你唔死...咁多人死你
唔死...!

20.賣保險既性質係乜野?就係每日同人講:阿生,你今日吾死聽日會死架喇喎,後日都會死喎,你呀爸
又可能會死架喎!快d黎買保險!!!

21.真係佛都有火!

22.日行一善,日殺一人!

23.男人鬥女人,女人鬥大簦!

24.阿嬸口服液!

25.你腦缺鈣呀!

26.師奶,快d安慰下呢位死者…唔係,係小姐!

27.花仔黃小華!

28.有目標,冇撻Q!

29剷草驚蛇!(打草驚蛇)

30.you are not my cup of tea!你唔喺我杯茶!

31.老细唔在乎我有无被奸,只在乎我有冇交单

绝代商骄

1. 你作为一个朋友,千古难求;你作为一条水鱼,举世无双!

2. 东邪西毒嘅混合体,西斜(起)!

3. 住得舒适,食得招积。

4. 如果一个零表示一个诚意,你都几有诚诚诚诚诚诚意嘅哦~

5. 我真系好衰噶。我一听到翻工我就头痛,我一听到要交report就脚痛,你话要随传随到我就周身骨痛,总之要打工 我系痛不欲生...

6. 哇~大哥,你嚟呢D地方玩 我话俾你老婆听! 啊呀~阿嫂你都嚟埋,我话俾你老公听! 哎呀~你两个都嚟埋 我话俾你爸爸听!

7. 着衫又lelefefe,戴条金链唔着底衫都敢

8. 殷实商人,阴住D老实嘅商人!

9. 钱就唔系问题啦....横掂我都无.....

10. 垃圾最强 系零成本...

11. 朋友妻 一定无走鸡.

12. 你系一颗无得顶嘅泻药.

13. 发育超健全,但个脑二十四小时都系谂紧一样嘢...呢D我哋叫做色狼

14. D师奶唔上网,又点会好哋哋喺屋企洗洗下衫输嗮D股票吖...

15. 废纸可以回收利用,感情唔可以循环再造

16. 大嘅要让细嘅,细嘅要尊重大嘅...所以你哋睇我果套《夜香人》就啱噶啦...

17. 林三水:你呢d系永久性伤残,注定孤独终老
  麦提爽:你呢d永久性黑心叻,你因住冇得终老

18. 我哋喺同一个cinema,佢系唔同嘅theater,其实我哋都系together。

19. 有番茄有蛋好明显系想做豉汁排骨噶啦!~

20. “头七尾七”:即系头果七页同尾果七页系坚嘅,report中间果D就系乱咁塞D嘢入去,碎料嚟嘅。

21. 一个无得威嘅老细,即等于一个无妃嫔嘅皇帝,做嚟做咩。

22. 呢D(零食)根本就系味精嘅浓缩味精棒,我觉得食多两条个脑会溶。

23. 我一个人惯咗噶啦,忽然间多咁多亲戚,过年窦起利是,我好蚀噶。

24. 你真系搵武松易D,我搵只老虎俾你。

25. 你阿爷系孔子咩,谢师谢得咁紧要!

26. 痴线噶,我点会唔衬,我呢套服装就系衬咩人都系衬靓对方嘅,不知几衬!

27. 问世间情是何物,情是怪物。

28. 一家四口灶底藏尸,无咩嘅,煮面时煮多四碗咯。

Trois 发表于 2009-9-25 11:14

混混真是与时俱进~{:5_387:}

水库小混混 发表于 2009-9-25 11:14

混混真是与时俱进~{:5_387:}
Trois 发表于 2009-9-25 11:14 http://www.dolc.de/forum/images/common/back.gif

{:5_332:}

四面楚歌 发表于 2009-9-25 11:53

顶一下。。。。奸人坚和绝商都有了,改天来个男亲女爱和栋笃神探吧。。。

Trois 发表于 2009-9-25 12:46

{:5_319:}

麦田中的西瓜 发表于 2009-9-25 12:46

牛!

欢欢0731 发表于 2009-9-25 13:12

LZ强啊!

水库小混混 发表于 2009-9-25 13:24

{:5_319:}

米米鱼 发表于 2009-9-25 14:27

我觉得如果不会广东话是很难体会到他的幽默的,虽然字面意思理解,但是没有语言氛围

水库小混混 发表于 2009-9-25 14:38

我觉得如果不会广东话是很难体会到他的幽默的,虽然字面意思理解,但是没有语言氛围
米米鱼 发表于 2009-9-25 14:27 http://www.dolc.de/forum/images/common/back.gif

是的,但翻译了国语后就不怎么好笑了
页: [1] 2
查看完整版本: 黄子华 爆笑经典语录!!!